Hogyan készül?
Első lépésként átbeszéljük az adott problémát, amivel hozzám fordul...
1. lépés

Akár egy fizikai boltról beszélünk, akár egy online tevékenységről, kereskedelemről, egy vállalkozásnak ma már mondhatni alapvető kötevelmény, hogy jelen legyen az interneten, legyen egy saját weboldala. Ha ez nem teljesül, minden nap jelentős bevételtől eshet el. Mi pontosan ezért vagyunk, hogy ebben segítsünk Önnek! Felveszi velem a kapcsolatot az elérhetőségeim egyikén, és megtaláljuk az Ön problémájára a megfelelő megoldást, legyen az egy céges weboldal, ügyviteli rendszer, applikáció, vagy egy dizájn frissítés.

Miután felvette velem a kapcsolatot, minél hamarabb megbeszélünk egy időpontot akár egy személyes, vagy internetes "interjú"-ra, ahol pontosan kifejti a jelen problémáit, hiányosságait, igényeit, majd ennek megfelelően napokon belül kap egy árajánlatot, melynek elfogadása után jöhet a kötetkező lépés, ami már az én felelősségem, a technológiák kiválasztása a követelményekhez, problémákhoz mérten, melyről természetesen tájékoztatni fogom.

Mérföldkövek meghatározása
Második lépésben előre meghatározzuk az Ön társaságában a főbb készültségi szakaszait készülő weboldalának, rendszernének, applikációjának.
2. lépés

Fontos meghatároznunk a fejlesztés mérföldköveit, hogy ne csússzon el az egész project, ne legyen egy végtelenbe nyúló fejlesztési szakasz. Pár főbb mérföldkövet szoktam meghatározni fejlesztéseim során már a kapcsolatfelvételtől számítva. Ezek az "Igényfelmérés", "Mérföldkövek", "Tervezés", "Fejlesztés", "Tesztelés", "Élesítés" szakaszok. Ezekre azért van szükség, hogy az ügyfél pontos tájékoztatást kapjon a project haladásáról, ütemezéséről.

1
Szerda
Július 2020
Igényfelmérés
18 : 00
Sorry, your browser does not support inline SVG.
14
Hétfő
Szeptember 2020
Mérföldkövek
15 : 00
Sorry, your browser does not support inline SVG.
16
Szerda
Szeptember 2020
Tervezés
15 : 00
Sorry, your browser does not support inline SVG.
18
Péntek
Szeptember 2020
Fejlesztés
16 : 00
Sorry, your browser does not support inline SVG.
16
Hétfő
November 2020
Tesztelés
16 : 00
Sorry, your browser does not support inline SVG.
MOST
Sorry, your browser does not support inline SVG.
03
Szerda
2021 Február
Élesítés
Tervezés, fejlesztés
Kezdeti ötletelés, igényfelmérés, illetve a mérföldkövek meghatározása után, következik a tervezési szakasz
3. lépés

Kezdeti ötletelés, igényfelmérés, illetve a mérföldkövek meghatározása után, úgynevezett wireframek készülnek az oldal szerkezetéről, ami egy koncepció a különböző modulok, komponensek elrendezéséről, majd ennek elfogadása után megkezdődik a tervek megvalósítása sitebuild formájában.

Ha elfogadásra kerültek a tervek Ön által, megkezdődik a rendszer tényleges fejlesztése, mely az ütemezés betartásával, az átbeszélt igényeknek megfelelően kerül megvalósítésra.

Before planning
After planning
Tesztelés, oktatás
Utolsó szakaszában a projectnek következik a tesztelés és az oktatás
4. lépés

Mikor lefejlesztésre került a rendszer, természetesen nem szabad elkapkodni a következő lépést, mely az élesítés lesz. Most jön a tesztelési szakasz, ahol alapos gondossággal, minden fukciót sorra veszek és letesztelek. Ellenőrízni kell, hogy a weboldal működik e minden népszerű böngészőben, minden felbontáson! Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy publikálni lehessen. Természetesen meg kell győződni arról is, hogy rendszere mobilon is működik e tökéletesen (nyílván ez applikációnál elengedhetetlen!). Sorra kell venni az aloldalakat is, hogy nem e maradhatott e bennük űrkitöltő szöveg, illetve a szövegek, blokkok megfelelően vannak e formázva. Ezek után átadom Önnek is tesztelésre egy videósorozat társaságában, melyből megtanulhatja, hogy a lefejlesztett és átadott rendszert hogyan is tudja használni. Természetesen bármi kérdése van, állok készséges rendelkezésére!

tutorial image
Élesítés
Utolsó lépésben élesítjük a weboldalt, applikációt
5. lépés

Önnek ezzel semmi dolga sincsen valójában, ha elfogadásra került a teljes komplett rendszer, már csak ez a lépés van hátra. Az előre egyeztetett módon, időpontban kerül élesítésre a project tárhelyen, szerveren, illetve applikáció esetén kerül fel az adott rendszer áruházába. Természetesen ez a szakasz el tud venni akár egy fél napot is, ezért különösen nagy figyelmet fordítok erre, mert egy rosszul kiélesített weboldal sokszor végzetes is lehet, és ügyfeleket veszthet általa.

Applikációk esetében sokszor nem ilyen gyors egy élesítési folyamat, ugyanis különböző kritériumoknak kell megfelelni az adott platform áruházában, melyet sokszor időigényes utánajárás előz meg, hogy minden rendben legyen. Mindkét népszerű platformnak vannak ajánlásai, melyeket betartva szinte biztos, hogy elfogadásra kerül az applikáció. Az elfogadási folyamat ideje nagyban függ attól, hogy épp mennyi applikációt tesznek közzé az áruházban, nagyjából 1-3 napos szokott lenni ez az időintervallum.